13 september 2024 - Mark van Gameren

35 jaar RST Zorgverleners

Geplaatst in:

13 september 1989 – 13 september 2024

Hoera, het is feest! Vandaag is het precies 35 jaar geleden dat de voorloper van RST Zorgverleners werd opgericht. Al drieënhalve decennia verlenen we met liefde en aandacht betekenisvolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Tijdens het jubileumjaar blikken we op verschillende manieren en met dankbaarheid terug op de memorabele jaren die achter ons liggen. Maar we kijken ook in afhankelijkheid van God vooruit naar de toekomst.

Hoe het begon …

Het is altijd de droom geweest van Willine (nu actief als leidinggevende Kraamzorg bij RST Zorgverleners, red.): kraamverzorgende worden. Maar in 1988 is het ontzettend moeilijk voor meisjes van reformatorische signatuur om aan werk of een stageplaats te komen. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt haar vader, de heer Van de Braak. Een stichting die identiteitsgebonden zorg biedt speelt al gauw door zijn hoofd. Als de Heere Zijn zegen wil geven zal het lukken, daar is hij van overtuigd. Op 13 september 1989 gaat de Stichting BKG Thuiszorg Beheer van start.

Om mogelijke verwarring met (de naam van de bestaande) BKG weg te nemen, krijgt de stichting in 1990 een nieuwe naam: Reformatorische Stichting Thuiszorg (RST). Die naam blijft tot 13 maart 2002 behouden. Tijdens het 12,5-jarig jubileum zijn de nieuwe naam RST Zorgverleners en het nieuwe (huidige) logo onthuld.

RST Zorgverleners anno 2024

In de afgelopen 35 jaar zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie waar iedereen terecht kan met zorgvragen op het gebied van kraamzorg, verpleging en verzorging (waaronder specialistische zorg en dagbesteding) en huishoudelijke ondersteuning. Bij RST Zorgverleners werken, verspreid over een groot deel van Nederland, ruim 1.100 medewerkers.

Jubileumlogo

Bij een jubileumjaar hoort ook een feestelijk jubileumlogo. Daarvan zijn vier varianten: een algemene en een voor iedere zorgsoort. Het jubileumlogo wordt vanaf vandaag een jaar lang gebruikt in alle uitingen van RST Zorgverleners.