4 oktober 2024 - Mark van Gameren

Pilot met Creation Verloskundigen van start: kleinschalig samenwerken in de geboortezorg

Geplaatst in:

Kunnen we de kwaliteit van onze zorgverlening naar een hoger niveau tillen door in de geboortezorg intensiever en kleinschaliger samen te werken? Dat gaan we onderzoeken. In de regio Veenendaal start daarom vandaag een pilot: een samenwerking tussen ons kraamzorgteam en Creation Verloskundigen. Gisteren was de feestelijke aftrap!

RST Zorgverleners en Creation Verloskundigen hebben al langer de wens om onderzoek te doen naar welk effect een nauwe samenwerking heeft op de kwaliteit van zorg. Altijd met als doel om samen de beste zorg te verlenen aan cliënten. Want als je elkaar beter kent, kun je beter samenwerken. En als je beter communiceert, kun je van elkaar leren.

In de pilot staan drie pijlers centraal:

  1. De (werk)relatie tussen kraamverzorgende en verloskundige.
  2. Praktische afspraken over het gezamenlijke moment bij kraamvisite.
  3. Communicatie tijdens de bevalling.

De pilot duurt een half jaar en loopt tot D.V. 1 april 2025. Gisteren kwamen alle deelnemers samen voor de feestelijke start. Onder het genot van een gebakje en een drankje werd uitleg gegeven over de pilot en een leuk kennismakingsspel gespeeld. Op naar nog meer werkplezier met elkaar!

Na afloop van de pilotperiode wordt de samenwerking geëvalueerd. Als het een succes is, kan deze manier van samenwerken wellicht ook in andere regio’s en door andere kraamzorgorganisaties en verloskundigenpraktijken worden toegepast.