27 augustus 2024 - Mark van Gameren

RST Zorgverleners gaat de Zorgapp van CareConnections gebruiken

Geplaatst in:

Efficiënter en effectiever (samen)werken in de zorg. Dat is het doel van de Zorgapp. Kees van der Sluijs, directeur Wijkverpleging bij RST Zorgverleners, en Jos Koppelaar, directeur bij CareConnections, tekenden onlangs een overeenkomst voor de uitrol van de app binnen de Verpleging & Verzorging van RST Zorgverleners. Deze stap versterkt de samenwerking tussen RST en CareConnections en helpt bij de gezamenlijke missie om meer tijd en aandacht te geven aan kwalitatieve zorg.

Zorgprofessionals gebruiken vaak meerdere applicaties om een goed beeld van een cliënt te krijgen. Dit kost veel tijd en kan frustrerend zijn, vooral als zij steeds opnieuw moeten inloggen met verschillende wachtwoorden. Met de Zorgapp is dat probleem opgelost. Het platform koppelt verschillende applicaties en informatiebronnen aan elkaar, zodat zorgverleners vanuit één app toegang hebben tot alle zorginformatie die zij nodig hebben. Ze hoeven slechts één keer in te loggen om een compleet overzicht van een cliënt te zien. Met de Zorgapp worden zorgprofessionals beter ondersteund in hun rol.

Waarom de Zorgapp?

Kees van der Sluijs verduidelijkt waarom de keuze op de Zorgapp is gevallen: “CareConnections heeft prachtige techniek voor een integrale oplossing. Dit gaat onze zorgverleners echt tijdwinst opleveren. Tijd die ze aan de cliënt kunnen besteden.

Naast de techniek sprak ook de aanpak van CareConnections ons aan: no-nonsense, goed luisteren en samen naar de beste oplossing zoeken.”

Verdere samenwerking en doorontwikkeling

De samenwerking tussen RST Zorgverleners en CareConnections gaat verder dan de implementatie van de Zorgapp. Beide organisaties hebben de intentie uitgesproken om nauw samen te werken aan de doorontwikkeling van de app. Hierbij wordt de feedback van zorgprofessionals gebruikt om de functionaliteiten voortdurend te verbeteren.

Door deze samenwerking blijven we innoveren en zorgen we ervoor dat de Zorgapp blijft aansluiten bij de behoeften van zorgverleners en cliënten.

Video – De Zorgapp van CareConnections